Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» τα ΓΚΑΡΓΚΑΝΙΑ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1996. Ο πρώτος χρόνος κύλησε με διδασκαλία Θεατρικής Παιδείας και κατέληξε σε μια παράσταση από αποσπάσματα των έργων «Εσωτερικές Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα, «Κομμάτια και Θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη και «Ω! τι κόσμος Μπαμπά» του Κώστα Μουρσελά, σε μια συρραφή με τον τίτλο «Κομμάτια να γίνουν οι ειδήσεις Μπαμπά». Δόθηκαν παραστάσεις στην Ιερισσό αλλά και σε κοντινά χωριά.

 

Τη δεύτερη θεατρική χρονιά (1997-1998) η ομάδα δούλεψε πάνω στα έργα «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»του Ιάκωβου Καμπανέλη και «Το μάτς» του Γιώργου Μανιώτη, ενώ στο τέλος της χρονιάς παρουσίασε τέσσερα μονόπρακτα με τον γενικό τίτλο «Ιστορίες γυναικών» που περιλάμβαναν τα: 1) «Με το νόμο» της Κωστούλας Μητροπούλου, 2) «Λαίδη Φθειροζόλ» του Τένεση Ουίλιαμς, 3) «Αδέσμευτη» του Τένεση Ουίλιαμς, 4) Το Ξύπνημα» του Ντάριο Φο.

 

Η τρίτη χρονιά (1998-1999) κύλησε με παραστάσεις των τεσσάρων ως άνω μονόπρακτων σε αρκετά χωριά εκτός Ιερισσού.

 

Την τέταρτη χρονιά (1999-2000) της Θεατρικής πορείας της ομάδας, ετοιμάσθηκα και παίχθηκε με επιτυχία το έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Δεσποινίς ετών 39»

 

Την πέμπτη χρονιά (2000-2001) δουλεύτηκε και παρουσιάστηκε το έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Θανασάκης ο πολιτευόμενος»

 

Η έκτη χρονιά (2001-2002) ήταν χρονιά ανάπαυσης ή χρονιά έλλειψης πόρων για το ανέβασμα κάποιας παράστασης.

 

Την έβδομη χρονιά (2002-2003) η ομάδα συσπειρώνεται, ανασυντίθεται και πορεύεται σε ανεύρεση έργου μέσα από ενεργή συμμετοχή των μελών και ανάγνωση έργων για επιλογή.

Ακολουθεί επιλογή του έργου «Ο Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, την όγδοη χρονιά που δουλεύεται την επόμενη χρονιά (2003-2004) που παίζεται με επιτυχία και την επόμενη θεατρική χρονιά (2004-2005) στην Ιερισσό στην ευρύτερη περιοχή της αλλά και στην πρωτεύουσα του νομού και στις φυλακές Κασσάνδρας.

 

Ένατη χρονιά (2005-2006) η ομάδα επανέρχεται στην παράσταση με τις ιστορίες γυναικών που παίζεται και πάλι στην Ιερισσό στην ευρύτερη περιοχή της καθώς και στην πρωτεύουσα του νομού και στις φυλακές Κασσάνδρας.

 

To 2006-2007 συμπληρώνοντας δεκαετία, η ομάδα επέλεξε και δουλεύει το θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλο» και φιλοδοξεί να σταθεί στο ύψος αυτού του τόσο αξιόλογου έργου με επιτυχία.

Σκηνοθέτης αλλά και δάσκαλος όλα αυτά τα χρόνια ο Μιλτιάδης Μαρέτας που με αφάνταστη υπομονή και επιμονή ΄΄ανέχεται΄΄ τα ΓΚΑΡΚΑΝΙΑ…

H θεατρική ομάδα συνεχίζει μετά το 2009 με δάσκαλο το Δημήτρη Καλαϊτζή

 

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση